Гаранционни условия

Стандартната гаранция на предлаганите в нашият електронен магазин WatchesBG.com часовници е не по-малко от 2 (две) години и започва да тече от датата на закупуване на часовника.

Всеки часовник се доставя с 2 гаранционни карти.

Едната е оригиналната гаранционна карта, която се осигурява от вносителя за 2 години и сертификат за произход.

Втората гаранционна карта е наша. По нея, ние от WatchesBG.com поемаме допълнителни ангажименти към Вашия часовник в рамките на гаранционния срок:

- Безплатна подмяна на батерията* (за часовниците с батерии), тъй като това не е включено в официалните гаранционни карти на брандовете.

- Проверка херметичността на часовника. Тъй като часовника се отваря за подмяна на батерията, задължително проверяваме неговата херметичност преди да ви го изпратим обратно.


ГАРАНЦИЯТА ВКЛЮЧВА:

- Безплатно отстраняване всички фабрични дефекти по механизма на часовника за осигуряване на предвидената от производителя точност на работа.

- Запазване на водоустойчивостта на часовника** според съответната степен на водоустойчивост означена на часовника и в гаранционната карта.

Забележка: При възникване на проблем в рамките на 1 (един) месец от датата на покупката, изпращането към сервиза е за наша сметка***. След този 1 (един) месец, изпращането до сервиза е за сметка на клиента по избран от него начин. Връщането към клиента на всички гаранционни ремонти е за сметка на сервиза.

 

ГАРАНЦИЯТА НЕ СЕ ОТНАСЯ В СЛУЧАЙ НА:


- повреда на стъкло, каишка (верижка), патенти, промяна цвета на покритието на корпуса, каишката (верижката);

- липса или счупване на елементи от орнаментите (украсата) на часовника;

- наличие на следи от опити за отваряне на часовника.

- наличие на следи от механични удари (побитости, дълбоки наранявания); 

- неспазване степента на водоустойчивост на часовника, означена на корпуса и гаранционната карта, в следствие на което в часовника е попаднала вода;

 

* Безплатна подмяна на батерията се извършва само в рамките експлоатационния срок на батерията предвиден от производителя. Приемаме, че този срок започва да тече от датата на покупка, изписан в гаранционната карта.

** Моля, запознайте се със степените на водоустойчивост.

**Клиента предварително трябва да се свърже със сервиза, за да се уговори изпращането за сметка на WatchesBG.com