Доставка и плащане

    За доставка на поръчаните продукти използваме услугите на куриерска фирма Еконт. Възможността да се прегледа пратката, преди да се заплати наложения платеж е гарантирана. Доставки се извършват само на територията на България и само след потвърждение от страна на клиента.

    Срокът за доставка обикновенно е между 24 и 48 часа. Поръчки, направени до 13:00ч се обработват и тръгват в същия ден. Доставянето до посочения от клиента адрес или до офис на куриерска фирма е на следващия ден или по график на куриера. Поръчки направени след 13:00ч се обработват и тръгват на следващия ден, а тези който са направени през почивните дни, се обработват на първият работен ден.

    Основният метод на доставка и плащане е С НАЛОЖЕН ПЛАТЕЖ при получаване на пратката. В този случай, цената на часовника се заплаща на куриера при доставяне поръчаната стока на посочен от клиента адрес или до офис на КФ ЕКОНТ.  

    Предлагаме също лично ПОЛУЧАВАНЕ ОТ ОФИСА на онлайн магазина. В този случай клиентът не дължи нищо за доставката, независимо от стойността на поръчания продукт.

    Предлагаме заплащане на поръчаните стоки на разсрочено плащане чрез отпускане на целеви кредит от TBI банк. Повече подробности за покупка на кредит ТУК.

    Друг възможен начин на плащане е чрез системата PayPal. Таксите събирани от PayPal са в размер 0,30 USD, плюс 2,9% от сумата за плащане. WatchesBG поема половината от така определените такси за превод, чрез въведения в коефициент на съотношение BGN към EUR, който е 0.51896. При избор на този вид плащане, клиента дава оторизация за превод на съответната сума в Евро. След потвърждаване на поръчката и уговаряне на доставката по телефона се извършва превода от сметката на клиента към сметката на WatchesBG. 


    Цени и плащане
 

1.   За поръчки със цена под 80.00 лв., доставката е за сметка на клиента. Цената за доставка е по тарифите на КФ Еконт, която започва от 4.90 лв. и зависи от теглото на пратката. 

2.   За поръчки със цена от 80.00 до 120 лв., доставката към клиента е безплатна САМО до офис на КФ Еконт. Ако клиент желае доставка до личен адрес, за доставката се заплаща такса по тарифите на КФ ЕКОНТ. Общата цена на куриерската услуга варира в зависимост от сумата на наложения платеж и теглото на пратката. Цената за доставка до врата на клиента (без включена такса за наложен платеж), започва от 6.43 лв. за пратки до 1 килограм *

3.   За поръчки със цена над 120.00 лв. доставката към клиента е безплатна НАВСЯКЪДЕ до посочен личен адрес на клиента **.

4.   За поръчки на резервни части, каишки, верижки и батерии, цената за доставка е фиксирана на 5.20 лв. до офис на КФ ЕКОНТ.

5. - За поръчки с начин на плащане “БАНКОВ ПРЕВОД”, плащането за стоката и куриерската услуга се извършва авансово. Банковите данни за превод към "ИНГ плюс" ЕООД са посочени в информацията "За нас". При този начин на плащане изпращането на стоката става след получаване на превода. При доставката получателя не дължи абсолютно нищо. Правото на клиента за връщане на стоката и отказ от договора от разстояние в 14 дневен срок съглазно Закон за защита на потребителите остава.

- При този начина на плащане, клиента също има възможност за ПРЕГЛЕД и ТЕСТ на пратката преди да я получи и ако има проблем или не е стоката, която е поръчал има правото да не я приеме. При желание на клиента за възстановяване на платената сума по банков път, тя се превежда също по банков път след връщането на пратката на изпращача - фирма "ИНГ плюс" ЕООД. Сумата се възстановява изцяло ако е изпратена е повредена или грешна стока по вина на изпращача.  В случай, че причината за отказа от получаване на пратката не е по вина на фирма "ИНГ плюс" ЕООД, се удържат куриерските разходи към клиента и обратно.


ЗАБЕЛЕЖКИ:

* - Посочените цени се отнасят за доставка до адрес на получателя в делнични и не празнични дни (без събота). За доставка до врата на получателя в съботни и празнични дни, се заплаща допълнително 2,50 лв. към цената на транспортната услуга.

- При доставка за определен час се заплаща допълнително 2.45 лв. към транспортната услуга. В случаи на фиксирана часова доставка е необходимо да отбележите това при поръчката.

** - Безплатна доставка има само при получаване на пратката от клиента. В случай на отказ от получаване на пратката, без това да е по вина на WatchesBG.com (ако е изпратена повредена или грешна стока), то куриерските разходи са за сметка на получателя на пратката.

- Безплатната доставка до посочен личен адрес на клиента се осъществява САМО в делнични дни без събота и неделя. КФ ЕКОНТ добавя допълнителна такса за доставка до адрес на получателя в съботни и празнични дни.