Доставка и плащане

 

    За доставка на поръчаните продукти използваме услугите на куриерска фирма Еконт. Възможността да се прегледа пратката, преди да се заплати наложения платеж е гарантирана. Доставки се извършват само на територията на България и само след потвърждение от страна на клиента.

    Срокът за доставка обикновенно е между 24 и 48 часа. Поръчки, направени до 13:00ч се обработват и тръгват в същия ден. Доставянето до посочения от клиента адрес или до офис на куриерска фирма е на следващия ден или по график на куриера. Поръчки направени след 13:00ч се обработват и тръгват на следващия ден, а тези който са направени през почивните дни, се обработват на първият работен ден.

    Основният метод на доставка и плащане е С НАЛОЖЕН ПЛАТЕЖ при получаване на пратката. В този случай, цената на часовника се заплаща на куриера при доставяне поръчаната стока на посочен от клиента адрес или до офис на куриерската фирма.  

    Предлагаме също лично ПОЛУЧАВАНЕ ОТ ОФИСА на онлайн магазина. В този случай клиентът не дължи нищо за доставката, независимо от стойността на поръчания продукт.

    Предлагаме заплащане на поръчаните стоки на разсрочено плащане чрез отпускане на целеви кредит от TBI банк. Повече подробности за покупка на кредит ТУК.

    Друг възможен начин на плащане е чрез системата PayPal. Таксите събирани от PayPal са в раззмер 0,30 USD, плюс 2,9% от сумата за плащане. WatchesBG поема половината от така определените такси за превод, чрез въведения в сайта коефициент на съотношение BGN към EUR, който е 0.51896. При избор на този вид плащане, клиента дава оторизация за превод съответната сума в Евро. След потвърждаване на поръчката и уговаряне на доставката по телефона се извършва превода от сметката на клиента към сметката на WatchesBG.     Цени и плащане
 

    При поръчка със цена над 120.00 лв. доставката към клиента, на територията на цялата страна е безплатна*.


    При поръчка със цена под 100.00 лв. доставката към клиента е безплатна* до офис на куриерска фирма ЕКОНТ (Безплатната доставка не важи за резервни части, каишки, верижки и батерии). В случайте когато клиент желае доставка до личен адрес, се заплаща допълнително цена за доставка по НАМАЛЕНИ ТАРИФИ на куриерска фирма ЕКОНТ. Тази цена варира между 4 и 5,55 лева според тарифата на куриера. Цената за доставка се калкулира автоматично към поръчката и е ориентировъчна. Конкретно ще бъде уточнена при уговарянето на поръчката.

  Максимална цена за доставка (без включена такса на куриера за наложен платеж):

 - 5,55 лв. за София-град /независимо от обема и теглото на пратката/
 - 5,45 лв. за страната /независимо от обема и теглото на пратката/

* ЗАБЕЛЕЖКА:

1. Посочените цени се отнасят за доставка до адрес на получателя в делнични и непразнични дни (без събота). Куриерска фирма ЕКОНТ добавя 2,50 лв. за доставка до адрес на получателя в съботни и празнични дни.

2. При фиксирана доставка за определен час се заплащат допълнително 2.40 лв. към транспортната услуга. В случаи на фиксирана часова доставка е необходимо да отбележите това при поръчката.

3. Доставката на резервни части за CASIO (каишки, верижки и батерии) е на фиксирана цена 3,90 до офис на ЕКОНТ. При желание от страна на получателя доставка на адрес, цената е по тарифата на ЕКОНТ.

4. Безплатна доставка на продукт има само при получаване на пратката от клиента. В случай на отказ от получаване на пратката, без това да е по вина на WatchesBG.com (ако е изпратена повредена, не работеща или грешна стока), то куриерските разходи са за сметка на получателя на пратката.


    В случай на невъзможност за доставка поради отсъствие на получателя на адреса, се оставя съобщение за обратна връзка и уточняване на повторната доставка, която не се заплаща допълнително. Ако и повторната доставка не може да бъде осъществена поради отсъствие на получателя, третото посещение се заплаща от получателя по тарифите на куриерската фирма.

    За поръчки с начин на плащане “БАНКОВ ПРЕВОД”, плащането за стоката и куриерската услуга се извършва авансово. Банковите данни за превод към "ИНГ плюс" ЕООД са посочени в информацията "За нас". При този начин на плащане изпращането на часовника става след получаване на превода. При доставката получателя не дължи абсолютно нищо.