Общи условия

 1. Настоящият документ съдържа Общи условия, съгласно които, търговецът "ИНГ плюс" ЕООД предоставят услуги на клиентите си посредством интернет магазина WatchesBG.com. Тези условия обвързват всички страни които ползват сайта WatchesBG.com.  С натискане на бутона “Поръчай”, клиентът се съгласява, изцяло приема и се задължава да спазва настоящите Общи условия.
 2. Идентифициране на клиента с цел възпроизвеждане на изявлението му, както за приемане на Общите условия, така и за направената поръчка, се извършва чрез съхранените в лог - файлове на сървъра на WatchesBG.com, IP адрес, имейл адрес, телефон на клиента, както и друга информация, предоставена от клиента за осъществяване и доставяне на поръчаната стока.
 3. Всички предлагани часовници в нашият online магазин са нови, от официалните вносители. Гарантираме, че те са 100 % оригинални и с гарантиран произход.
 4. Онлайн магазинът WatchesBG.com предоставя обявените услуги и стоки само на пълнолетни лица. След кликане на бутона "Поръчвам", клиентите се съгласяват да закупят стоките, намиращи се в секцията КОЛИЧКА. Това действие има правно обвързваща сила. Клиентът получава потвърждение на поръчката и с получаване на това потвърждение се счита, че договорът от разстояние е сключен.
 5. Търговецът, в лицето на WatchesBG, си запазва правото да направи отказ на автоматично потвърдена поръчка в случай, че стоките не са достъпни. При липса на складова наличност от заявената стока, в рамките на 24 часа, оператор на сайта уведомява клиента за изчерпването й чрез изпращане на съобщение до посочения от клиента електронен адрес или на посочения телефонен номер. В случай, че е направен превод по банкова сметката, клиентът ще може да избира между възстановяване на сумата, отказ от поръчката или избор на друга стока от каталога.
 6. Съгласно чл. 50 от Закона за защита на потребителите, клиентът има право да се откаже от договорът от разстояние без да дължи каквито и да са обяснения в срок от 14 (четиринадесет) календарни дни считано от датата на приемане на стоката. Потребителят може да използва стандартния формуляр за отказ съгласно приложение № 6 от ЗЗП и да го изтегли от тук: Формуляр за отказ
 7. Съгласно чл. 55, ал.2 от Закона за защита на потребителите, в случай на отказ от договорът от разстояние, клиентът заплаща разходите по връщането на стоката до мястото от където тя му е била изпратена.
 8. Съгласно чл. 47, ал. 1, т. 8 от Закона за защита на потребителите, при упражняване правото си на отказ от договора от разстояние,  потребителят следва да има предвид, че стоката трябва да се върне във вида, в който е получена, а именно НОВА, БЕЗ СЛЕДИ ОТ НОСЕНЕ, ПОЛЗВАНЕ ИЛИ ОТВАРЯНЕ, С ПРИКАЧЕН ОРИГИНАЛЕН СТОКОВ ЕТИКЕТ, заедно с придружаващи документи (гаранционни карти, инструкции за употреба, касова бележка) в оригинална опаковка. Клиентът трябва да се е убедил в доброто състояние на стоката и придружаващите я документи при получаването и. В случай, че няма подадена информация към търговецът, че стоката има забележки по състоянието и окомплектовката в момента на получаването или доставката, се приема, че тя е била доставена до клиента без забележки. Моля, при получаване на пратката, ако забележите отклонение от доброто състояние на стоката или някаква неизправност, незабавно да се свържете с нас на телефонния номер на изпращача посочен в товарителницата.
 9. Възстановяването на платената от клиента сума става след като получим обратно върнатата стока и се убедим в състоянието и ненарушения търговски вид на продукта. Възстановяването на сумата не става с наложен платеж, а по посочена от клиента банкова сметка или с "Пощенски превод" чрез Еконт. В случай, че клиентът е върнал отказаната стока по чл. 50 от ЗЗП за сметка на тъговеца, от сумата за възстановяване се прави прихващане на стойността на куриерската услуга.
 10. Когато доставената стока не съответства на заявената от клиента, има следи от ползване или е дефектна или неизправна, клиентът може да иска доставената му стока да бъде заменена със съответстваща в срок от 24 часа от получаването й. В този случай всички разходи са за сметка на WatchesBG.
 11. В случай, че клиентът е пожелал гравиране, надписване на стоката или индивидуална промяна на фабричният вид и/или окомплектоване, стоката не подлежи на връщане съгласно ЗЗП. В този случай стоката е с променен фабричен вид и е превърната в уникален предмет по желание на клиента и не може да бъде предложена на друг клиент.


УСЛОВИЯ ЗА ДОСТАВКА

    Доставки се извършват само на територията на България. За доставка на поръчаните стоки използваме услугите на куриерска фирма Еконт. Възможността да се прегледа пратката, преди да се заплати наложения платеж е гарантирана. Изпращането става само след уточняване с клиента на всички негови предочитания в разговор по телефона.

    Срокът за доставка обикновенно е между 24 и 48 часа. Поръчки, направени до 13:00ч се обработват и тръгват в същия ден. Доставянето до посочения от клиента адрес или до офис на куриерска фирма е на следващия ден или по график на куриера. Поръчки направени след 13:00ч се обработват и тръгват на следващия ден, а тези който са направени през почивните дни, се обработват на първият работен ден.

    Основният метод на доставка и плащане е С НАЛОЖЕН ПЛАТЕЖ при получаване на пратката. В този случай, цената на часовника се заплаща на куриера при доставяне поръчаната стока на посочен от клиента адрес или до офис на куриерската фирма.  

    Предлагаме също лично ПОЛУЧАВАНЕ ОТ ОФИСА на онлайн магазина. В този случай клиентът не дължи нищо за доставката, независимо от стойността на поръчания продукт.

    Предлагаме заплащане на поръчаните стоки на разсрочено плащане чрез отпускане на целеви кредит от TBI банк. Повече подробности за покупка на кредит ТУК.

    Друг възможен начин на плащане е чрез системата PayPal. Таксите събирани от PayPal са в размер 0,30 USD, плюс 2,9% от сумата за плащане. WatchesBG поема половината от така определените такси за превод, чрез въведения в сайта коефициент на съотношение BGN към EUR, който е 0.51896. При избор на този вид плащане, клиента дава оторизация за превод съответната сума в Евро. След потвърждаване на поръчката и уговаряне на доставката по телефона се извършва превода от сметката на клиента към сметката на WatchesBG. 


    Цени за доставка и плащане
 

1.   За поръчки със цена под 80.00 лв., доставката е за сметка на клиента. Цената за доставка е по тарифите на КФ Еконт, която започва от 4.90 лв. и зависи от теглото на пратката. 

2.   За поръчки със цена от 80.00 до 120 лв., доставката към клиента е безплатна САМО до офис на КФ ЕконтАко клиент желае доставка до личен адрес, за доставката се заплаща цена по тарифите на КФ ЕКОНТ. Общата цена на куриерската услуга варира в зависимост от сумата на наложения платеж и теглото на пратката. Цената за доставка до врата на клиента (без включена такса за наложен платеж), започва от 6.43 лв. за пратки до 1 килограм *

3.   За поръчки със цена над 120.00 лв. доставката към клиента е безплатна НАВСЯКЪДЕ до посочен личен адрес на клиента **.

4.   За поръчки на резервни части, каишки, верижки и батерии, цената за доставка е фиксирана на 5.20 лв. до офис на КК ЕКОНТ.

  

ЗАБЕЛЕЖКИ:

* - Посочените цени се отнасят за доставка до адрес на получателя в делнични и не празнични дни (без събота). За доставка до врата на получателя в съботни и празнични дни, се заплаща допълнително 2,50 лв. към цената на транспортната услуга.

- При доставка за определен час се заплаща допълнително 2.45 лв. към транспортната услуга. В случаи на фиксирана часова доставка е необходимо да отбележите това при поръчката.

** Безплатна доставка има само при получаване на пратката от клиента. В случай на отказ от получаване на пратката, без това да е по вина на WatchesBG.com (ако е изпратена повредена или грешна стока), то куриерските разходи са за сметка на получателя на пратката.


    В случай на невъзможност за доставка поради отсъствие на получателя на адреса, се оставя съобщение за обратна връзка и уточняване на повторната доставка, която не се заплаща допълнително. Ако и повторната доставка не може да бъде осъществена поради отсъствие на получателя, третото посещение се заплаща от получателя по тарифите на куриерската фирма.

    За поръчки с начин на плащане “БАНКОВ ПРЕВОД”, плащането за стоката и куриерската услуга се извършва авансово. Банковите данни за превод към "ИНГ плюс" ЕООД са посочени в информацията "За нас". При този начин на плащане изпращането на часовника става след получаване на превода. При доставката получателя не дължи абсолютно нищо.

 

 Интернет платформа за решаване на потребителски спорове (ОРС) на Европейската комисия (ЕК) съгласно Регулация No 524/2013 на ЕС -https://webgate.ec.europa.eu/odr/mai...me.show&lng=BG